Christelijke Studentenvereniging

Bestuur Boxhoorn 2021-2022

 

"Communo sub tecto"

-- Samen onder één dak

 

Praeses: Anneke Boxhoorn
Abactis: Jorieke van Buiten
Quaestor: Marjolein van Woerden
Assessor Internus: Marthe Deij

 

Hey!

Mijn naam is Anneke Boxhoorn en ik ben mag dit jaar de Praeses van Ichthus ’s-Hertogenbosch zijn. Als net negentienjarige student ben ik een heel jaar lang het jongste lid van de vereniging geweest. Hopelijk hebben we dit jaar een nieuw lid die jonger is dan ik zodat ik niet meer het groentje van de vereniging ben. Naast mijn bestuurstaak ben ik druk bezig met mijn studie. Ik zit in mijn tweede jaar van Technische Bedrijfskunde op Avans Hogeschool. Deze opleiding leert mij veel over leiderschap wat erg behulpzaam is bij het vervullen van mijn rol als Praeses.

Zelf sta ik altijd open voor een spel en vind ik het leuk om samen met mensen af te spreken. Daarbij is Netflixen één van mijn grootste hobby’s, dus samen een film kijken is altijd een optie. Ichthus ’s-Hertogenbosch is een leuke plek om mede christenen te ontmoeten en samen leuke gesprekken te hebben over het geloof. Behalve over het geloof praten vind ik het ook erg leuk om met de Ichthianen na een activiteit gezellig na te borrelen in Bar le Duc. Het lijkt me erg leuk om jullie te ontmoeten bij één van onze activiteiten, dus hopelijk tot binnenkort!

 

 

Heehoi!

Ik ben Jorieke en dit jaar mag ik achter mijn laptop kruipen als de nieuwe Abactis van Ichthus ’s-Hertogenbosch. Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met deze gezellige vereniging. Alles was toen nog nieuw voor mij. Studie, op kamers en natuurlijk het studentenleven (voor zover dat kon met Corona). Ichthus gaf me meteen het gevoel dat ik welkom was en hielp me ook aan mijn kamer in de altijd-leuke Zuip-Willemsvaart waar ik samen met Mevrouw de Assessor Internus woon. Inmiddels ben ik van opleiding veranderd en studeer ik nu met veel plezier Bos en Natuurbeheer in Velp. Een eindje reizen is het wel maar dat heb ik zeker over voor deze mooie mensen.

In mijn vrije tijd hou ik ervan om erop uit te gaan. Avonturen beleven in het mooie ’s-Hertogenbosch, te wandelen bij de Moerputten of gewoon gezellig een terrasje pakken. Ook word ik heel blij van museums, een vroege ochtendduik met Mevrouw de Quaestor en mensen die spontaan langskomen. Dus bel vooral een keer aan bij de Zuip-Willemsvaart voor een kopje thee of een wilde borrelavond (echt doen hoor!). Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en mooie momenten met jullie te mogen beleven. Tot snel!

 

 

Hallo!

Ik ben Marjolein van Woerden, 24 jaar en ik mag dit jaar op de euro’s gaan letten als Quaestor van ons mooie Ichthus ’s-Hertogenbosch!

Dit jaar zit ik in het 3e jaar van mijn opleiding Ontwerpend Meubelmaker op het Koning Willem I College. Na in Leiden mijn HBO beeldende vaktherapie te hebben afgerond zocht ik toch nog iets heel anders en zo ben ik uiteindelijk in ’s-Hertogenbosch terecht gekomen. Een aantal eigenschappen die mensen mij geven zijn zorgzaam, sociaal en creatief. Verder kan ik erg perfectionistisch zijn en dus uren priegelend werken aan bijvoorbeeld een tekening zonder mijn geduld te verliezen. Het secuur werken met geld dit jaar gaat dus vast ook goedkomen.                                                 

Ik hou ervan om creatief en muzikaal bezig te zijn, in de keuken te staan, tot in de late uurtjes te borrelen en af en toe een dansje te doen. Verder ben ik gek van planten en is mijn kamer hard op weg in een indoor jungle te veranderen, dus naast geldzaken moet je ook voor stekjes bij mij zijn :)

Ik hou van onze vereniging omdat deze klein maar fijn is, we kunnen leren van elkaar, we samen groeien in ons geloof en je er echt jezelf mag zijn. Ik kijk ernaar uit om mijn bestuurstaken te mogen vervullen en er een mooi jaar van te maken met de rest van het bestuur en de vereniging!

  
 
 

Hey!

Mijn naam is Marthe Deij, en dit jaar heb ik de eer om Assessor Internus van onze prachtige vereniging te mogen zijn! Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van de studie Applied Geo-Information Science aan de HAS Hogeschool. Mocht je dus ooit een schoolproject doen waarbij je GIS moet gebruiken, klop dan vooral even bij mij aan, dan help ik je met alle liefde. Verder ben ik samen met mevrouw de Abactis een trotse inwoner van het Ichthushuis aan de gracht: de Zuip-Willemsvaart. Kom vooral een keertje bij ons langs als je zin hebt in een kopje thee en een goed gesprek over planten of een uitgebreide borrelavond!

Hiernaast vind ik het erg leuk om diepe gesprekken en discussies te houden over het geloof en de Bijbel. Ik zie er naar uit om dit veel te gaan doen in mijn rol als Internus. 

Verder ben ik volgens mijn reputatie onverslaanbaar in Bijbelquizzen en Mario Kart. Ik daag je uit om te proberen het tegendeel te bewijzen! 

Ik kijk erg uit naar dit jaar!

 

Bestuur Hughes 2020-2021

"Discit, Crescit et Floret"

 -- Leert, groeit en bloeit!

 

Praeses: Nyah Hughes

Abactis: Jessie Berns

Quaestor: Ruth van der Waaij

Bestuur Vervoorn 2020

"Amicitia Fortior"

 -- Sterker door vriendschap!

 

Praeses: Annelies Samuels

Abactis: Ko Potters

Quaestor: Rebecca Paans

Bestuur Timmermans 2019-2020

“Amicitia Fortior” 

-- Sterker door vriendschap!

 

Praeses: Anne Timmermans

Abactis: Ko Potters

Quaestor: Thobian de Koning

Assessor Internus: Annelies Samuels

Bestuur Haaksema 2018-2019

Praeses: Mark Haaksema

Abactis: Jeanine Boeije

Quaestor: Anne Rodenburg

Assesor Internus: Nelleke Otte

 

Bestuur Houwers 2017-2018

Praeses: Timon Houwers

Abactis: Monica Amperse

Quaestor: Roeland Winkel

Assesor Internus: Sjoukje Lantinga

Bestuur Den Hertog 2016-2017

Praeses: Eshter den Hertog

Abactis: Jeske Manschot

Quaestor: Sanne van Woerden

Bestuur Borst 2015-2016

 

Praeses: Gert-Jan Borst

Abactis: Emma Brandse

Quaestor: Ewout Booij

Bestuur Bouman 2014-2015

Praeses: Janneloes Bouman

Abactis: Joanne Landman

Quaestor: Joas de Vries

SPONSOREN: